Dagschotel ratatouille van tante Jeanne (15 en 16 november)

incl. btw

Ratatouille van tante Jeanne
Hasselbacks potatis
Linzenvenkelstoofpotje
Zure room

Bestel tot 20 september

Productinformatie

Ratatouille van Tante Jeanne uit Parijs is een oud familierecept. Het verhaaltje gaat terug naar de naoorlogse tijden. Toen mijn grootmoeder haar Franse familie in Parijs bezocht en zo het recept van tante Jeanne haar het befaamde ratatouille leerde koken. De voltallige familie is er dol op, zelfs de jongste kinderen. Ik maakte er mijn eigen versie van met carpaccio van courgette. De klassieke ratatouille wordt gemaakt met aubergine, paprika, courgette en tomaten en is verkrijgbaar in het seizoen van midden juli tot eind oktober. 

Linzen en venkel stoofpotje
Wie vegetarisch eet, lust linzen, tenminste ik toch. Met het linzenstoofpotje krijg je  een volwaardige vegetarische maaltijd. De linzen zorgen voor een mooie portie eiwitten. De venkel zorgt voor het evenwicht. Ze worden gekookt in de homemade groentebouillon van Groesting.

Hasselbacks potatis zijn een soort ovengebakken aardappelen deels in dunne plakken gesneden. Vervolgens worden ze bestreken met olijfolie en kruiden en in 3 stappen afgebakken in de oven. Hasselbacks potatis dankt zijn naam aan het restaurant Hasselbacken in Stockholm. Het werd er door een stagiair bedacht in 1953, al zou er al eerder sprake van zijn in het Zweedse prinsessenkookboek uit 1929. Soit, wie het bedacht maakt niet uit. Schuif de aardappel 30’ in een klassieke oven en geniet er vooral van 😊


Zure room
Met een lepeltje zure room wordt het gerecht een niveau hoger getild. Het smeuïge en zure brengt een fijne extra toets aan de maaltijd.


Goyck
De ratatouille van tante Jeanne smaakt heerlijk met een glas Goyck.

Waar en wanneer kan ik mijn maaltijd afhalen op 18 en 19 oktober?

Created with Sketch.

Op dinsdag 18 oktober
Gent op afspraak 8u-10u - voor een afspraak bel 0484 182 989
Netwerkwandelen Gent 10u-12u
Rozemarijntje Guido Gezellestraat 78 in Denderleeuw 14-18u30


Op woensdag 21 oktober
Cinderella's Stories, Nieuwstraat 25 in Denderhoutem 17u-18u en op afspraak
Groesting, Molenstraat 91 in Liedekerke 17u-18
Boer Dirk Moorsel Kattenbroekstraat 9A in Moorsel 14u-17u30
Ohne Aalst, Stationstraat 3 in Aalst 14u-19u

Ander afhaalmoment of afhaallocatie
op afspraak, bel 0484 182 989 

De circulaire uitzet van Groesting

Created with Sketch.

Gerechten van de afhaalvegetariër worden geleverd in de potten en kommen van Groesting. Dat is mijn circulaire uitzet. Deze is met liefde samengesteld uit erfstukken van grootmoeders en suikernonkels aangevuld met wat er op de wereld aan moois bestaat. Ik krijg nadien graag alles afgewassen terug. Liever niet terugbrengen? Vraag ernaar 0484 182 989. We zoeken een goeie oplossing. 

Maat of afmetingen

Created with Sketch.

550g

Vragen over allergenen, intoleranties en andere diëten

Created with Sketch.

Ik hou in de mate van het mogelijke rekening met elke allergie, intolerantie of dieet. Bel 0484 182 989 of mail Groesting voor meer info.

Dit gerecht bevat lactose, en selderij.