Groesting is eten uit de (bio)korte keten!

Waar ik de boter haal? Wel, dat is simpel, bij lokale producenten. Benieuwd wie zij zijn? Bekijk ze hieronder. 
Breng hen een bezoekje en doe vooral veel groeten van Groesting!

Zorgboerderij Boer Dirk Moorsel

Boer Dirk is een gepassioneerde groentekweker en Bio in overgang. Vanuit zijn serre's in Moorsel kweekt hij een bijzonder gevarieerd aanbod aan groenten. Wat denk je bijvoorbeeld van witte boerentenen, muismeloentjes of barbarakers?
kom ook even piepen bij Boer Dirk...

Boerderij De Loods Aalst

Boerderij De Loods is ongetwijfeld één van de mooiste sociale werkplaatsen in Aalst. Met hun bio-boerderij, winkel en kruidenkwekerij zijn zij een plezier om langs te gaan. Via de Loods vind ik groente en fruit die in het Denderlandschap minder goed gedijen of niet gekweekt worden.
piepen in de Loods...

Duizendblad Ternat

Een idyllische plek waar prachtige kruiden machtig groeien. In klassieke siertuinen worden Yo haar kruiden als onkruid bestempeld.  Duizendblad kweekt inheemse kruiden en eetbare bloemen waarmee ik mijn groestjes omtover tot eetbare bloemenweides.
duizendblad.be

Schapenmelkerij Bosschelle Denderhoutem

Hier houden de schapen het gras kort. Laurens en zijn familie zorgen met liefde voor hun dieren en maken er heerlijke schapenkazen mee. Wat dacht je van een boemkoolcouscous met halloumispiesje?
website van schapenmelkerij Bosschelle

Melkerij Keymeulen Hofstade

In Hofstade krijgen de koeien de eer om het gras kort te houden. Een klein bedrijf met groot hart voor korte keten. Bijna de volledige productie van deze kleine melkboer verdwijnt in de korte keten met yoghurt, platte kaas, boter, kaastaart, peperkaas, babbelaar, brokkelkaas en nog veel meer.
hop naar de site van de kaasboerderij

Ohne Aalst

Vind ik iets niet? Dan is de winkel van Jeanne de ideale plek. Haar winkel is niet alleen zonder afval. Jeanne kiest haar producten uit de korte (bio)keten. Aangezien ik niet bij alle producenten kan langsrijden om 100g bloem of 1 kg appelen is Jeanne mijn redding in kilometernood.
facebook van Ohne Aalst...

Geitenboerderij De Volle Maan Sint-Lievens-Houtem

Ik ben telkens onder de indruk van de professionele uitstraling van deze boerderij. Alles ligt er super ordelijk bij en de winkeltoog is om goesting te krijgen. De Volle maan biedt naast geitenkaas ook dessertjes, hapjes, taarten en meer.
hier vind je devollemaan...

't Bruut Herne

Toch wel één van de leukste bakkerijen die ik ooit ontdekte. 't bruut is een jong bedrijf en sociale werkplaats. Het brood rijst er langzaam op zuurdesem. De bio-bloem komt van de Flietermolen en de desem-smaak en krokante korst zijn overheerlijk. Mijn persoonlijke favoriet is tourte. Een 100% roggebrood op zuurdesem. Bewaar het gerust een week in de kast. Het blijft lekker. Stiekem koop ik graag veel brood zodat iets overblijft voor mezelf. Ssst, niet doorvertellen hé...
hop naar 't Bruut...

Flietermolen Tollembeek

Wie brood zegt, zegt bloem en dat geldt ook voor sommige van mijn taarten en sauzen. Mijn bloem komt van de molen. In de Flietermolen worden enkel lokale bio-granen gemalen en laat dat net hetgeen zijn wat ik zoek: korte keten en bio. Dat maakt me blij!
naar de flietermolen...

Lokale brouwerijen

Groenten en bier matchen prachtig en zeker met streekbieren uit het Pajottenland en de Dendervallei zoals 4Pajot, Toots, Lindemans, Witkap...

Pajottenlandse wijnboeren

Ja, ook wijn wordt hier gemaakt. En of hij lekker is? Nou en of. Deze wijnboeren maken zelfs de beste Belgische wijnen. Dornfelder en Pinot zijn mijn huiswijnen. Herman Troch kweekt zijn druiven met veel kennis van zaken in zijn wijngaard in Affligem op het domein De Kluizen.
www.domein-de-kluizen.be/

Bubbels komen van Stuyvenberg. Hier is Hendrik de bedenker. Een Belgische schuimwijn gebrouwen volgens de traditionele methode van Champagne en bekroond met een gouden medaille. www.stuyvenberg.com/

Kleine bio-groenteboeren

Enkele mooie kleine bio-boeren die zeker mee op mijn lijstje moeten. Ik kom er minder, al was het maar om kilometers te sparen. Af en toe redden zij me uit de nood met bio-producten uit de Pajotse bodem of als Boer Dirk in verlof is.

Symbiose Dilbeek
Plukplek Ternat
De groentelaar Pepingen

Tony's streekpralines Meldert

Tony is de creatieve pralinier. Wat vind ik het fijn om mijn klanten te verrassen met een praline op koolzaad, prei of hop. Het zijn pralines met een twist naar lokale producenten zoals bvb de Affligemse hop, koolzaad uit Asse...
www.streekpralinestony.com/

Hof ter vrijlegem Asse

O ja, sprak ik hierboven niet over koolzaad? Wel, hof Ter Vrijlegem is de specialist ter zake. Deze boer kweekt o.a. koolzaad en maakt er heerlijke koolzaadolie en andere nevenproducten mee zoals mayonaise.
hoftervrijlegem.be/

Brokantie

Zin in vakantie of een uitstap naar Brocantie? Regine haar streekproductenwinkel is voor mij een poort naar het Pajottenland. Ik heb er al veel lekkers ontdekt. Naast al het lekkers kan je er ook terecht in de brocante of dat oude stoeltje van je Bompa laten herstofferen, een scooteruitstap doen in het Pajottenland of overnachten in het vakantiehuisje. Kies een goed excuus en gebruik er eetje van om naar Brokantie te reizen.
www.brokantie.be/

Ik zoek een leuke locatie voor mijn feestje?

Doorheen de jaren heb ik veel leuke locaties ontdekt, voor elk wat wils en elk budget. Bij deze krijg je enkele fijne suggesties.


De Plek Aalst vergaderen, ontmoeten, creëren
Bio -boerderij 't Uilenbos Moerbeke
Aarde Oase Wambeek duurzaam feesten

Leuke samenwerkingen

ontdek onze straffe streek
Eva vzw maakt het plantaardig
Starterslabo ontdekt de chemie van het ondernemen