Hofleveranciers van Groesting

Groesting is eten uit de (bio)korte keten! Waar ik de boter haal? Wel, dat is simpel, bij lokale producenten in het Pajottenland en de Dendervallei. Benieuwd wie mijn hofleveranciers zijn? Bekijk ze hieronder. Breng hen een bezoekje en doe vooral veel groeten van Groesting!

Zorgboerderij Boer Dirk Moorsel

Boer Dirk is een gepassioneerde bio-boer. Vanuit zijn serre's in Moorsel kweekt hij een bijzonder gevarieerd aanbod aan groenten. Wat denk je bijvoorbeeld van witte boerentenen, muismeloentjes of barbarakers?
kom ook even piepen bij Boer Dirk...

Boerderij De Loods Aalst

Boerderij De Loods is ongetwijfeld één van de mooiste sociale werkplaatsen in Aalst. Met hun bio-boerderij, winkel en kruidenkwekerij zijn zij een plezier om langs te gaan.
piepen in de Loods...

Waarom Groesting tot Korte Keten Kop 2024 stemmen?

Ik maak er een punt van om zo veel mogelijk producten uit de korte keten aan te schaffen. Waar dat is, dat lees je op deze pagina. Stemmen doe je hier.

Zoetjesaan Meldert

Zoetjesaan is Liesbeth en Liesbeth is meer dan hofleverancier bij Groesting.  Als ik "monsieur légume" ben is Liesbeth "madame dessert". We helpen elkaar graag een handje. Liesbeth vult mijn beperkte dessertkaart met oneindig veel zoete ideeën. Geen uitdaging is Liesbeth te hoog gegrepen als het over bedenken van desserten gaat.
Zoetjesaan

Schapenmelkerij Bosschelle Denderhoutem

Hier houden de schapen het gras kort. Laurens en zijn familie zorgen met liefde voor hun dieren en maken er heerlijke schapenkazen mee. Wat dacht je van een boemkoolcouscous met halloumispiesje?
website van schapenmelkerij Bosschelle

Melkerij Keymeulen Hofstade

In Hofstade krijgen de koeien de eer om het gras kort te houden. Een klein bedrijf met een groot hart voor korte keten. Bijna de volledige productie van deze kleine melkboer verdwijnt in de korte keten met yoghurt, platte kaas, boter, kaastaart, peperkaas, babbelaar, brokkelkaas en nog veel meer.
hop naar de site van de kaasboerderij

Ohne Aalst en Ohne Ternat

Vind ik iets niet? Dan zijn de winkels van Jeanne en Kristien de ideale plek. Hun winkels zijn niet alleen zonder afval. Ohne kiest haar producten uit de korte (bio)keten. Aangezien ik niet bij alle producenten kan langsrijden om 100g bloem of 1 kg appelen is Ohne mijn redding in kilometernood.
facebook van Ohne Aalst...
Ohne Ternat

Dubbeldoel Gooik

Koeien met 2 doelen groeien bij Dubbeldoel. Buwust lokaal, bewust lekker.
Dubbeldoel

Geitenboerderij De Volle Maan Sint-Lievens-Houtem

Ik ben telkens onder de indruk van de professionele uitstraling van deze boerderij. Alles ligt er super ordelijk bij en de winkeltoog is om goesting te krijgen. De Volle maan biedt naast geitenkaas ook dessertjes, hapjes, taarten en meer.
hier vind je devollemaan...

't Bruut Herne

Toch wel één van de leukste bakkerijen die ik ooit ontdekte. 't bruut is een jong bedrijf en sociale werkplaats. Het brood rijst er langzaam op zuurdesem. De bio-bloem komt van de Flietermolen en de desem-smaak en krokante korst zijn overheerlijk. Mijn persoonlijke favoriet is tourte. Een 100% roggebrood op zuurdesem. Bewaar het gerust een week in de kast. Het blijft lekker. Stiekem koop ik graag veel brood zodat iets overblijft voor mezelf. Ssst, niet doorvertellen hé...
hop naar 't Bruut...

Belpasta

Belpasta is vooral een verhaal van vriendschap van Jean-Louis en François. Gedreven door dezelfde passie: “de liefde voor het land (en de pasta)”. De ene teelt in Vlaanderen, de andere in Wallonië. Belpasta is het talent van twee landbouwers die kwaliteitsvolle lokale pasta aanbieden met uitzonderlijke grondstoffen. www.belpasta.com

Lokale brouwerijen

Groenten en bier matchen prachtig en zeker met streekbieren uit het Pajottenland en de Dendervallei zoals 4Pajot, Toots, De Koperen Markies, Lindemans, Angerik, 3 fonteinen, Den Herberg, Sako...

Pajottenlandse wijnboeren

Ja, ook wijn wordt hier gemaakt. En of hij lekker is? Nou en of. Deze wijnboeren maken zelfs de beste Belgische wijnen. Dornfelder en Pinot zijn mijn huiswijnen. Herman Troch kweekt zijn druiven met veel kennis van zaken in zijn wijngaard in Affligem op het domein De Kluizen.
www.domein-de-kluizen.be/

Bubbels komen van Stuyvenberg. Hier is Hendrik de bedenker. Een Belgische schuimwijn gebrouwen volgens de traditionele methode van Champagne en bekroond met een gouden medaille. www.stuyvenberg.com/

De Seepscherf Baardegem

Lekker fruitsap, hiervoor ga ik naar Lode. Heerlijke Baardegems Bio-fruitsap.

www.deseepscherf.net

bio-groenteboeren

Enkele mooie kleine bio-boeren die zeker mee op mijn lijstje moeten. Ik kom er minder, al was het maar om kilometers te sparen. Af en toe redden zij me uit de nood met bio-producten uit de Pajotse bodem of als Boer Dirk in verlof is.

Plukplek Ternat
Erwtjes en Knollen Zandbergen
De groentelaar Pepingen
De Kollebloem Sint-Lievens Esse
't  Uilenbos Moerbeke

Tony's streekpralines Meldert

Tony is de creatieve pralinier. Wat vind ik het fijn om mijn klanten te verrassen met een praline op koolzaad, prei of hop. Het zijn pralines met een twist naar lokale producenten zoals bvb de Affligemse hop, koolzaad uit Asse...
www.streekpralinestony.com/

Smulhoeve Liedekekerke

Voor ijskreem in Liedekerke moet je in de Smulhoeve zijn. Greta maakt er met de melk van haar eigen koeien een heus palet aan lekker ijs. Niet altijd voor de hand liggend op hete locaties, daarvoor des te lekker.
www.smulhoeve.be

Vlierproducten Den Dael Kester

Vlierbloessem? Dan moet je bij Jannick zijn. Sinds kinds af aan helpt hij zijn meter met het maken van vlierbessensiroop en nam in 2012 de fakkel van haar over.  Doorheen de jaren experimenteert hij met de vlierstruik. In 2015 kweekt Jannick zijn eerste vlierstruiken op zijn domein 'Den Dael' in Kester. 

jb-vlierproducten.be

Zoete Potjes Schepdaal

Granola en confituur = één adres. Zoete potjes maakt lekkere fruitige confituren met vruchten van lokale boeren. Ook haar granola's zijn heerlijk. Ze werkt met weinig suiker en kiest keurig elk ingrediënt. Kortom, de ideale match in iedere brunch.
www.zoetepotjes.be 

Happy Hatter Hot Sauce

Extra pittig én boordevol smaak: deze artisanaal bereide sauzen op basis van verse chili pepers zijn een uniek Straffe Streekproduct. Elke saus is ontworpen om perfect te blenden met je gerechten. Je voegt pit toe en versterkt het karakter en balans van de andere ingrediënten. Eenmaal geproefd was ik onmiddellijk verkocht.
www.happyhatterhotsauce.be

Hof ter vrijlegem Asse

O ja, sprak ik hierboven niet over koolzaad? Wel, hof Ter Vrijlegem is de specialist ter zake. Deze boer kweekt o.a. koolzaad en maakt er heerlijke koolzaadolie en andere nevenproducten mee zoals mayonaise.
hoftervrijlegem.be/

Le Seitanist: lekkere en originele seitan

De  nadruk van Le Seitanist ligt op ethisch verantwoord voedsel: lokaal, zonder  (dieren)leed, eerlijk & gezond. Hij maakt een assortiment seitan met verschillende geuren, smaken en texturen. Paddenstoelen niet mooi genoeg voor verkoop, verwerkt hij tot heerlijke worst. De weg van Le Seitanist is: "Zero waste, maximum taste!"

www.leseitanist.be


Waar ik de mosterd haal? Ha, bij De Ster natuurlijk!

Al sinds 1924 vind je mosterd De Ster in heel wat koelkasten. Het productieproces van hun mosterd is sinds 1924 haast onveranderd gebleven: vier basis ingrediënten én de mosterdmolen van toen vormen de kern van De Ster.

www.de-ster.com

Brokantie

Zin in vakantie of een uitstap naar Brokantie? Regine haar streekproductenwinkel is voor mij een poort naar het Pajottenland. Ik heb er al veel lekkers ontdekt. Naast al het lekkers kan je er ook terecht in de brocante of dat oude stoeltje van je Bompa laten herstofferen, een scooteruitstap doen in het Pajottenland of overnachten in het vakantiehuisje. Kies een goed excuus en gebruik er eetje van om naar Brokantie te reizen.
www.brokantie.be/

Leuke samenwerkingen

Ontdek onze straffe streek
Groesting is ...
   ...ambassadeur van het Pajottenland
   ...merkgebruiker Pajottenland+
   ...ambassadeur lekker van bij ons
   ...circulair ambassadeur
Eva vzw maakt het plantaardig
Starterslabo ontdekt de chemie van het ondernemen
Middelbare Steinerschool Aalst een harmonieuze ontwikkeling hoofd, hart en handen staat voorop
Toogoodtogo voor als ik eens restjes heb
Wandelen en netwerken voor ondernemers vanuit de natuur
Authentieke ondernemers netwerken vanuit het hart

Collega's die Groesting mee pit geven

Moob Design lichtvoetige en vrolijke illustraties op maat
Neddine Solutions een rechttoe rechtaan portret van het meest servicegerichte IT-bedrijf in Gent