De ratatouille van tante Jeanne uit Parijs

Tante Jeanne uit Parijs leerde mijn grootmoeder ratatouille maken. De ratatouille werd doorgegeven van grootmoeder op dochter op zoon. Dat ben ik😊 Ik maak er mijn eigen versie van met carpaccio van courgette. 

De klassieke ratatouille wordt gemaakt met aubergine, paprika, courgette en tomaten en is verkrijgbaar van midden juli tot eind oktober. Zijn de verse tomaten op dan komt Nonkel Valeire in beeld. Hij is fan van de combo van verse groenten, tomatenpassata van boer Dirk met Cuvee René van Lindemans.

De ratatouille van Nonkel Valeire met oude geuze van Lindemans

Eenmaal tante Jeannes ratatouille uit seizoen is, schakel ik over op de ratatouille van nonkel Valeire. Deze ratatouille is gemaakt met seizoensgroente aangevuld met tomatenpassata en oude geuze van Lindemans (heerlijk met Goyck).

afwerking met liefde

dankjewel schapemelkerij Bosschelle, geitenboerderij de volle maan en melkerij Keymeulen voor jullie prachtige kazen!

paprika van Boer Dirp

De ratatouille wordt standaard geserveerd met pasta en kan ook in andere combinaties voorzien worden zoals bvb gebakken aardappelen of spelt. Ratatouille is een zeer universeel inzetbare bereiding en kan met ontzettend veel gecombineerd worden. 

een blik op de tomaten

liefde voor de seizoenen en ingrediënten voor Nonkel Valeire zijn ratatouille

Kortom ratatouille is één van mijn huisspecialiteiten. Mijn kinderen zijn er dol op en ikzelf stiekem ook. Er bestaan ontzettend veel variaties op ratatouille en weet dat je hierover bij Groesting ook een workshop kan boeken😊 

ratatouille formules aan huis vanaf 24€

Benieuwd in de ratatouille van Groesting?

Bel of mail Groesting voor een vrijblijvende offerte.

0484 182 989 - info@groesting.com

Belgium

* Ik wil graag regelmatig marketing updates, nieuwtjes en speciale aanbiedingen van je ontvangen per e-mail. Ik kan mijn toestemming op elk gewenst moment intrekken door op de afmeldlink onderaan elke marketingmail te klikken of door je een verzoek per mail te sturen.

Ik heb het Privacybeleid gelezen en begrepen.

"Origineel en heerlijk, met veel smaak en kleur.  Leuk voor familiefeesten en groepen."

Thierry