Ratatouille van nonkel Valeire (op afspraak)

incl. btw

Ratatouille van Nonkel Valeire
Hasselbacks potatis
Linzenstoofpotje
Zure room

Productinformatie

Ratatouille van Nonkel Valeire is een oud familierecept. Het verhaaltje gaat terug naar de naoorlogse tijden. Toen mijn grootmoeder haar Franse familie in Parijs bezocht en zo het recept van tante Jeanne haar het befaamde ratatouille leerde koken. De voltallige familie is er dol op, zelfs de jongste kinderen. De variant van Nonkel Valeire is de alle seizoenenversie, als er geen rijpe paprika, aubergines en courgetten op het veld staan, schakel ik over op seizoensgroenten met tomatenpassata en een mooie scheut oude Geuze van Lindemans.

Linzen stoofpotje
Wie vegetarisch eet, lust linzen, tenminste ik toch. Met het linzenstoofpotje krijg je  een volwaardige vegetarische maaltijd. De linzen zorgen voor een mooie portie eiwitten. Ze worden gekookt in de homemade groentebouillon van Groesting.

Hasselbacks potatis zijn een soort ovengebakken aardappelen deels in dunne plakken gesneden. Vervolgens worden ze bestreken met olijfolie en kruiden en in 3 stappen afgebakken in de oven. Hasselbacks potatis dankt zijn naam aan het restaurant Hasselbacken in Stockholm. Het werd er door een stagiair bedacht in 1953, al zou er al eerder sprake van zijn in het Zweedse prinsessenkookboek uit 1929. Soit, wie het bedacht maakt niet uit. Schuif de aardappel 30’ in een klassieke oven en geniet er vooral van 😊


Zure room
Met een lepeltje zure room wordt het gerecht een niveau hoger getild. Het smeuïge en zure brengt een fijne extra toets aan de maaltijd.


Goyck
De ratatouille van Nonkel Valeire smaakt heerlijk met een glas Goyck.

De circulaire uitzet van Groesting

Created with Sketch.

Gerechten van de afhaalvegetariër worden geleverd in de potten en kommen van Groesting. Dat is mijn circulaire uitzet. Deze is met liefde samengesteld uit erfstukken van grootmoeders en suikernonkels aangevuld met wat er op de wereld aan moois bestaat. Ik krijg nadien graag alles afgewassen terug. Liever niet terugbrengen? Vraag ernaar 0484 182 989. We zoeken een goeie oplossing. 

Maat of afmetingen

Created with Sketch.

550g

Vragen over allergenen, intoleranties en andere diëten

Created with Sketch.

Ik hou in de mate van het mogelijke rekening met elke allergie, intolerantie of dieet. Bel 0484 182 989 of mail Groesting voor meer info.

Dit gerecht bevat gluten, lactose, en selderij.

Ratatouille wordt op afspraak bereid

Created with Sketch.

Bel 0484 182 989 om af te spreken